söndag 15 maj 2011

nytt boende

Nu är det intressant. vi har fått ett erbjudande på en lägenhet i Karlstad och två vänner har varit snälla och kollat på den åt oss. Vi är dock lite tveksamma när vi ser till planlösningen. Det finns en annan lägenhet som ligger närmare skogen och som har ett fyrkatigt kök. Lite konstiga önskemål kanske, men vi har upptäckt i vårat avlånga kök att det är inte optimalt att arbeta två i. Vi tenderar att krocka med varandra och det flyter inte på.

I morgon ska vi lämna besked och jag ska försöka luska i hur stor chans vi har på den andra lägenheten. Det är lite läskigt att tacka nej, även om min första spontana magkänsla var att denna lägenhet inte är den bästa.

svårt svårt

lördag 7 maj 2011

Då var det på riktigt

Ringarna kom igår, så nu är det på riktigt.
Vi är förlovade!

måndag 2 maj 2011

Djurlivet

Jag har blivit lite såld på virkning. Enkelt och kul. det går att variera mycket. Det jag har fastnat på nu är att göra amigurumi, virka figurer. Jag satt och kollade på Mönsterarkivet och kom över ett mönster på en uggla. Det var nästan så att det blev kärlek vid första ögonkastet. Det var innan resan till kap verde och för att stilla mitt pysselbehov under resan tog jag med mig garn och virknål och virkade på flyget och i solstolen. Här är resultatet.


Tre ugglor i olika färg och form.

Sen har jag en bekant som är lite extra förtjust i pärlugglan och jag var tvungen att göra en Göteborgstolkning på den också:



Bilden kanske är lite otydlig, men det är en uggla med broderade pärlor på ; En pärluggla.

Undrans vad som blir nästa projekt...

söndag 1 maj 2011

Nytt jobb

Till hösten kommer vi att flytta till Karlstad. jag har fått jobb som kursledare på medborgarskolans vävkurser samt en egenskapad kurs  i tovning.
Äntligen ska jag få arbeta med det jag gillar att göra. Jag känner att jag har mycket inspiration som växer upp inom mig och något av det kommer jag snart att visa här.
Men det är för mycket som jag vill och framför allt nu med en flytt så krockar inspirationen med måsten.

Fast å andra sidan så flyttar vi inte förräns i augusti så det finns tid att skapa än.