söndag 29 april 2012

Loppissöndag

I dag tog vi en söndagsutflykt till Filipstad där det var loppis på Östra. Det var fullt med människor som köade vid ingången innan öppning så det verkar vara ett poppis ställe som inte har öppet så ofta. Att säga att det blev huggsexa är en underdrift. Vi lyckades iaf komma in tidigt och jag nappade åt mig denna spånkorgen


på ena kortsidan fanns en gammal adresslapp som visade att den varit i Stockholm


Jag tänker mig att knodden ska kunna ha denna korg till att lägga sina leksaker i, eller det blir väl vi som lägger knoddens alla grejor i den.

Jag hittade även en jättefin klänning som jag inte vet om det kommer att passa mig. Det är minst sagt svårt att prova vanliga kläder med världens mage, men den var så fint vävd i  mönstret så jag kunde inte låta bli,

Nu hänger den och vädras på balkongen för att få bort lukten av second hand
Så här ser den invävda detaljen ut på framsidan.

I nederkant var det också vävt samma mönster och lagt motveck i ett vitt tyg.
Jag tycker den har en så härlig turkos färg i kombination med det guldiga i mönstret. Väldigt olikt mig att gilla guld, men den är häftig.
Jag hittade även en midsommarduk.
Jag gillar de folkliga människorna som dansar och den påminner mig mycket om midsommar. Därav midsommarduk.
Nu sitter jag på balkongen och läser en tidning och njuter av solen i kvällen innan jag ska iväg till mitt sista pass vattengympa med tanterna. Jag har gått vattengympa för att hålla mig i rörelse under graviditeten. Jag kan inte fatta att det bara är 42 dagar kvar. Det är lite mer än en månad bara. Helt otroligt.

onsdag 25 april 2012

Vår på balkongen

Mitt förra inlägg gav läsarrekord. 86 sidvisningar. Inte så många om man jämför med de stora bloggarna, men för mig är det kul.
Jag blir nyfiken på vilka ni är som läser min blogg. Jag blir jätteglad över kommentarer här på bloggen om ni vill visa er :)

I går fick jag ett ryck och började fixa på balkongen. Det var det fina vädret och värmen som dök upp i går som fick mig till det. På kvällen skaffade vi lite blommor så blomlådorna är numer fyllda och ser vackra ut. Här är några bilder från vår lilla oas.
Den ena blomlådan i all sin färgprakt

Vårat försök att odla örter i vårt hembygda växthus som från början var en bokhylla

Just nu står lite pelargoner och ljung sen i höstas ovan på "växthuset"

Växthuset och vår eminenta badenbaden stol. Hur skön som helst!


Blomlåda nummer två

Vi har odlat lite salvia i lådan, ringblommor i krukan på golvet och än så länge är det bara kronärtskockor i den stora turkosa bunken. Där skall vi sätta kamomill och solroser. I hörnet hänger en pelargon.

Om man sitter i badenbaden stolen ser man vårt lite för stora balkongbord och våra stolar. Här kommer vi att sitta mycket i sommar.På väggen är planen att odla krasse i de svarta krukorna, men det är lite för tidigt för det än.

På vår lilla affär hittade jag dessa småledsna penséer för halva priset. Jag hoppas kunna ge de ett anständigt liv i sommar med massa kärlek så de blommar upp.


Det är så fantastiskt att ha en balkong som vi kan göra till vår lilla oas i staden i väntan på en trädgård med hus. Jag tror att vi kommer att sitta mycket här i sommar och njuta.

måndag 23 april 2012

loppishelg och lek med kameran

Eller snarare loppissöndag. Det var storloppis på tingvallahallarna i går här i Karlstad. Det var lagomt med folk och en hel del människor som hyrt bord och som stod och sålde. Hade vi fått nys om detta tidigare kanske vi tilloch med hade sålt själv, men det får bli en annan dag.
Jag tycker att jag gjorde en massa bra fynd. Lite bebiskläder, regnskydd till barnvagnen, Ett par burkar och rostfria liter och decilitermått, samt ett par örhängen. Det var mysigt att gå där och strosa,
På em for vi hem till ett par nyblivna vänner och hängde tills klockan var mycket och vi åkte hem och tittade på mästarnas mästare.
 
När jag var i norrland fick jag ett kamerastativ som jag lekte lite med en dag här förra veckan. Det blev mest bilder på mig och magen då det är det som är mest händelserikt just nu. Vädret är lite för grått för att jag ska vilja gå ut och testa att fota mera.Men jag hoppas att solen spricker fram här i veckan så jag kan komma ut lite.
Här är iaf en bild på magen min. Mitt midjemått är nu 114 cm. Helt galet. Det är inte alltid jag fattar hur stor mage jag faktistkt har :)


Kameran ville bara tippa när jag fotade så detta var tyvärr ett av de bästa bilderna.

söndag 15 april 2012

Norrlandsveckan

Under påskhelgen och veckan därpå var vi i Norrland. Det var en härlig vecka. Vi firade påsk, och jag hade 30 års kalas för de nära och kära som bor där uppe.
Lillasyster har köpt hus så vi bodde där och njöt av storleken och utsikten. Däremot blev vi väldigt sugna på ett eget hus.

Här kommer lite bilder från veckan.
Lillasysters stora hus! Fantastiskt. Det stora fönstret på nedervåningen hitåt är pingisrum. Bara det är ju helt galet bra.
Våren är på väg!


Syster i rosa mössa och finfrämmat Katta och Torbjörn från Göteborg




Vi tog oss hem till våra föräldrar den första dagen och där bjöds det på sol, porlande bäck och gillning av hamburgare och hemgjorda laxburgare.MUMS!

Systrarna påväg ut på promenad i solen


Jag med sambon



När vi kom in efter solskenspromenaden som slutade i snöbollskrig så var det påskmiddag och här syns den för året nya påsktårtan i förgrunden.


Mormor och tårtan. Mormor som nyss fyllt 93. En riktig kruttant!

Mamma och Pappa på påskmiddag

 Någon kväll var det fullmåne. Så vackert och kolla utsikten från systers vardagsrumsfönster.

Magnus mös mest framför kakelugnen.


På Påskdagen firades det 30 års kalas för mig. Det blev så bra tajmat när vi ändå är uppe och det är bara en månad tills jag fyller 30 på riktigt.


Såhär spelar man pingis i Skede

Maaaaat

Vi hade fixat en buffé med massa god mat och det kom bara bra människor från när och fjärran för att fira mig. Det var en riktigt härlig dag.


Finfolk från Härnösand

Extramoster i bakgrunden, extrabror och mamma

Syster och Johanna

 Det spelades pingis, vi quizade och Magnus gjorde en lek som gick ut på att ta reda på från vilken av mina föräldrar jag fått olika egenskaper i olika situationer. En spännande och rolig lek.


Jag fick lite presenter
 Jag fick en massa bra presenter bland annat denna som jag bloggat om tidigare.


Extramoster Birgitta och mamma

 Av min nya extramoster Inga fick jag en gammal burk som är till för att hålla tråden på plats när man virkar. Här kom det med en handvirkadspets som Inga virkat. Inga fick ärva denna ask av sin mormor som fick den när hon förlovade sig 1896. Nu ville hon att jag skulle få denna. Den är så vacker så jag måste hitta en plats så den får stå framme och vara snygg.



 Hela veckan var jättehärlig, förutom då vi skulle lämna Norrland. Vi hade nämligen beslutat att lämna en av våra kära kissar tillfälligt i Norrland då jag är rädd att de inte skulle få tillräckligt med uppmärksamhet då bebisen kommer. Det var ett tungt beslut, men det kändes rätt. Numer är Titus en herrgårdskatt tills vi skaffat hus och kan låta de springa ut som de vill fullt ut.

Jag vill tacka alla för en superkul fest och tack för att ni kom!
Jag längtar redan tillbaka tills nästa gång vi åker upp till Norrland.


onsdag 11 april 2012

Påsklov

Även om jag inte går i skolan så har vi haft Påsklov.vi har roadtrippat till Norrland. Påsken innebar en massa mat och ett tidigt 30 års kalas med mina nära och kära här uppe. Det blev en rolig dag, med massa god mat, skratt och härliga människor.

Veckan fortsatte i lugnt tempo och vi bor hos syster i hennes inköpta hus. Vi har blivit hus-sjuka och vill också skaffa hus. Typ nu! Dock tror jag att bebisen får komma först.
Vi myser vidare framför kakelugnen så länge.


söndag 1 april 2012

Mumsiga vävböcker

Oj oj oj vad härliga och inspirerande vävböcker det finns på nätet. Jag vill skaffa alla!

Här är några av de jag tror skulle kunna bli favoriter :


Bilden är lånad härifrån
Bilden är lånad härifrån




















Bilden är lånad här



Bilden är lånad här












Bilden är lånad härifrån

Bilden är lånad härifrån


Jag hittade en härlig stickbok med massa flerfärgsstickningar. Det känns som om det är nästa utmaning inom stickningen. Att ge mig på flerfärg och lite mer avancerade mönster.


Bilden är lånad härifrån



 Det går inte att bli annat än inspirerad!











En bra lördag



I går var en perfekt pysseldag. Sambon tog hem en slöjdkompis och vi satt och pysslade mest hela dagen.
Vi började visserligen med att premiärgrilla, men mat är en viktig del av pysslandet.

På balkongen i sommar tänkte vi odla massa örter nu när vi har tillgång till balkong!
Magnus snickrade ett växthus av en hylla

Växthushyllan under konstruktion
 Dessutom har han snickrat i hop tre blomlådor som passar i varje hyllplan för att kunna odla maximalt. Planen är att ha lite basilika, Mynta,gräslök, persilja, gyllenbär och spenat till att börja med. Sen kanske det fylls på efterhand om det finns plats. För resten av balkongen har vi redan planerat vad vi ska plantera. Det gäller att odla så mycket som möjligt utan att det blir för mycket.


Tillbaka till pysslandet. Jag sydde en tygkorg som en prototyp till badrummet. Jag tänker mig ha egna korgar som förvaring till blöjor och annat. Dock blev den lite sladdrig. Jag gjorde en liten rund korg häromdagen också som ett prov och den blev mycket bättre. Det ser väldigt proffsigt ut måste jag säga själv och så är det så enkelt.


Jag virkade även lite på mina mormorsrutor som ska bli en filt till knodden. Sigge tyckte att garnerna var bra att ligga och vila vid.
En garnkisse

Sen har vi ju härliga katter som gärna är med på bild. Här kommer Lakritz och Titus

Lakritz
Titus




Det var en bra dag helt enkelt! Hur är eran helg?