lördag 22 september 2012

sleepy hat

I går var det kulturnatt i Karlstad .
Jag tog ett snabbt kort med mobilen över älven på väg in till stan



Vi tog tillfället i akt att testa den nya mössan och det såg väldigt mysigt ut att sova ostörd.


Det har varit rätt lite garn på bloggen på senaste tiden och det får den lille prinsen stå för.
Jag håller på att slutföra den virkade filt som jag påbörjade för över ett år sedan. Det har varit ett lite sidoprojekt jag virkat en ruta till när jag haft tid över.
Nu har jag 4 rutor kvar att virka sen ska det sista monteras. Det kommer bild när hela filten är klar. Den kommer inte att bli en klassisk mormorsrutefilt. Tanken är att knodden ska ha den i vagnen i vinter. Jag insåg dock att det kan vara bra att lillen har en varm kofta nu när det blir kallare ute så det är nästa projekt. Min plan är att göra en liten uppifrån och ner kofta. Beskrivning finns här hos Petra.

måndag 17 september 2012

jippi!

Jag blev så glad idag när jag gick in På Ekonördarnas blogg idag och såg att jag vann mössan ifrån tävlingen jag tipsade om i förra inlägget.
Jag vinner väldigt sällan och denna mysiga mössa ville jag verkligen vinna så jag tackar Ekokul för att de bidrog till tävlingen.

Jag återkommer med kort på prinsen när jag fått hem mössan.

Tack Universum

torsdag 13 september 2012

Tips om En sömnig tävling

Ekonördana på lyckobacken är en blogg jag följer. Dels lever de så ekoreko det bara går. Något annat som är kul är att de bor utanför Örnsköldsvik där jag är uppvuxen.

De kör tävlingar varje vecka och veckans tävling är denna. du kan vinna en sleepy-hat
bilden är lånad härifrån




Tävla gärna och lycka till!

söndag 9 september 2012

Vildhjärta



Igår var jag på den första delkursen på slöjdklubbshandledarutbildningen. 
 
I hennes lilla ateljestuga
Vi började med ett studiebesök här hos Vildhjärta. 
Hon är en kvinna som skapar, konst/slöjd/konsthantverk/filosofi utav det hon hittar i skogen. Hon tar bara pinnar som ligger på marken och ser vilka figurer som döljer sig i pinnen. De plockar hon fram och ger en liten historia.
Här är lite bilder från dagen
ute i skogen ligger hennes arbetsplats. Helt fantastiskt vacker!


Två pussande fåglar och en katt
Hennes variant av Facebook. En helt fantastisk skissbok där hon samlar alla sina idéer- Det går minst två idéer på varje pinne hon hittar, alla idéer kommer i boken. Hon har nu 25 st böcker


Deras fantastiska odling
Maria i egen hög person
 Jag blev verkligen inspirerad och det är såhär jag vill leva. Arbeta med det jag brinner för,men bara tillräckligt så vi klarar oss och sedan njuta av varje dag som kommer.!

fredag 7 september 2012

En härlig insikt

Under våren gick jag gravidyoga på Yogainstitutet i Karlstad. Den yogaform som utövas är kundaliniyoga och även om jag inte helt har koll på vad den går ut på så trivdes jag väldigt bra och kände att detta är den yogastil som jag gillar.
Jag är övertygad om att det var yogan som gjorde att min förlossning gick så bra, 3 timmar från att vi kom in så träffade vi vår lilla prins

Alldeles nyss fick jag en Stor AHAinsikt. Det är kanske inget stort för många, men ibland behövs en knuff i rätt riktning.

I sommar så har jag bara sett på tv känns det som, eller tvn har gått på hela dagarna. Jag har inte orkat något annat, utöver att amma och njuta av det underverk som kom till oss. Nu när Sambon har börjat jobba igen så känner jag att jag blir dum av att ha Tvn på.
bilden lånad här

Så i går var jag på ett tillfälle i mamma barn yoga.Tyvärr blir det ingen grupp just nu så jag håller tummarna att det blir fler intresserade av det, men vi två som vill just nu fick ett pass, ett kompendium och vi köpte hem en skiva med musik och bebisyoga på. Idag var jag så inspirerad av passet igår så jag har lyssnat på yogamusik hela dagen.
Sambon är ute med lilleman så jag ska få vila upp mig efter några jobbiga nätter med konstant amning och förkylning.
Nu till insikten. Jag sitter i soffan med musik på och virkar och funderar över hur jag ska bli mer närvarande i nuet och inser att det är precis såhär jag ska göra. Stänga av TVn och lyssna på skön musik. Det lättaste är väl det svåraste ibland och jag tänker att allt har sin tid.
Nu vill jag bara lyssna på bra musik, mysa med lilleplutten och gå promenader och njuta.

måndag 3 september 2012

dagens uppgift

Det blir att mysa med världens bästa kille!