tisdag 23 oktober 2012

Grytunderlägg

Mina grytunderlägg ska vara med på en marknad någonstans i Värmland. Ärligt talat vet jag inte var. Det är min sambo som fixat detta genom en kollega på hans jobb. Jag har bara tok vävt och idag satt jag och fållade med prinsen på madrassen på golvet.
Strax efter jag tog bilden av pysslandet i vardagsrummet så böjde jag nålen i symaskinen, på ett väldigt snyggt sätt måste jag säga.



fredag 12 oktober 2012

Effektivare?

Nu har benen på overallen tagit mer form. Jag plockade fram ett gammalt tips, att sticka båda benen samtidigt. Så nu växer två ben fram medan lillen ligger på en madrasser och skinnfäll framför mig och observerar arbetet.


onsdag 10 oktober 2012

lite pyssel

Nu har vi kommit tillbaka från en härlig vistelse i Norrland. Det var så mysigt att min familj fick mysa med Vide.




Framför kakelugnen var det himla gött att sitta i mosters knä och mysa. Jag hjälpte till i mammas hantverksaffär då hon och pappa var på Island. Då fick jag tid att hänga med mormor och Vide fick gosa med gammelmormor. Det var väldigt uppskattat. För övrigt har Vide fått hänga med moster och morbor Nicke och haft det bra. Men vi längtade efter Vides pappa hela tiden.
Nu är vi hemma igen och vardagen är som vanligt.
Det har blivit lite bloggande om hantverk nu på sista tiden, men nu har jag fått lite beställningar på mina grytunderlägg och dessutom passar jag på att sticka lite när Vide sover. Jag har tre garnprojekt på gång och det nyaste är en overall i ull med små öron på huvan.
Så här ser det ut just nu.

Detta är ena benslutet. Man måste börja någonstans. Jag återkommer med fler bilder när det liknar nåt mer än en tummetutt.

torsdag 4 oktober 2012

Norrland

Jag och lillen tog natttåget till Norrland för en vecka sen. Det gick över förväntan. Även om det var svårt att somna med allt nytt det innebär att åka tåg så sov han gott. Jag däremot sov mindre bra. Men det är tur att lillen har världens bästa moster som gärna vill mysa och hjälpa till att natta. Vi har tur.
Ja det är inte bara moster som vill mysa utan även mormor,morfar,gammelmormor och extra morbror.

Vi bor som vanligt hos systeryster, men vi tog oss till vår badplats vi alltid var till när vi var små.

Jag har börjat sticka en liten kofta till lillen och passar på då han somnat,eller någon annan myser med han. Jag hoppas den blir klar snart för jag har äntligen fått tag på ett mönster till en stickad overall som han också ska ha i vinter är min tanke.