torsdag 20 december 2012

Snart är det jul

Snart är det jul och för första gången har min julkänsla och lust att pynta inte alls infunnit sig. Det är mnimalt pyntat hos oss iår. Men med tanke på att vi även i år skall fira jul borta så kommer julstämningen nog när vi kommer hem till syster. Det ska bli kul att fira jul i hennes nya hus. aförhoppningsvis kan vi fira jul hemma hos oss också snart.....
Vi ska bara hitta vårat drömhus....
tills dess och tills vi kommit till Norrland bjuder jag på några bilder från sist vi firade jul i Övik


efter en dag i pulkabacken i minus 30 grader kan vem som helst se ut som en tomte


onsdag 12 december 2012

Musikhjälpen

Nu har jag kommit i gång med väven och när lillen sover så passar jag på. Denna vecka är det musikhjälpen i p3,Svt2 och svtplay så radion går på för fullt.  I år sitterTimbuktu, Gina och Kodjo på stortorget i malmö i en glasbur. De samlar in pengar så att barnen i städer slumen skall kunna få tillgång till rent vatten.
det är enkelt att bidra och samtidigt kan man önska en låt. Självklart har jag gjort det och jag uppmanar ALLA att göra likadant.
Här kan du hitta information
Bilden är lånad härifrån






söndag 2 december 2012

Helgen i bilder


Årets första adventhelg bjöd på lite av varje. Vi började med en tur till det stora blågula varuhuset där jag lyckades få en bild på skruttens små risgrynständer. Alltid när jag plockar fram mobilen för att fota blir han jätteglad och vill ta mobilen och stoppa den i munnen....

  
Små risgryn på en glad skit.
 Jag slog slag i saken och sydde några dregglisar också. De går åt här hemma då lillen verkar ha ett öppen dreggloflöde ur sin mun. Nu blev det 6 st nya med tyger jag hade liggandes hemma. jag frodrade de med handukar från ovan nämnda varuhus.



Modellen i dregglis







 Utöver dregglisarna fick jag även komma igång med väven. Så härligt. Jag hade glömt hur kul och rogivande det är att se väven växa fram allteftersom. Extra mysigt var det att höra Hur Sambon busade med lillen så han kiknade av skratt.

Självklart blev det adventspyntat också här hemma.


Glad första advent!