måndag 19 september 2011

Vävmässa 2011

I helgen tog jag en liten tur till Borås och Vävmässan som för denna gång var förlagt dit. Vävmässan återkommer vart tredje år och alltid på olka städer i Sverige.


En av uppgifterna i skolan denna termin är att sticka en produkt, samt att sticka flerfärgsstickning i ett mönster jag själv designar. Jag tänkte slå ihop de uppgifterna och sticka ett par sockar i två färger. På Mässan hittade jag ett härligt tvåtrådigt ullgarn i en riktig LindaGrön färg och ett ljusgrått garn som jag tänkte kombinera med varandra.
Då vi testat tvåändsstickning på skolan så slank det ner ett Z-tvinnat garn också. I en annan monter hittade jag reflexgarn. De hade förslag på att man kan virka en liten figur och virka in reflexgarnet i den. Sen är det bara att hänga den på jackan och vips har man en häftig reflex!.
Självklart hittade jag lite böcker med. Småslöjd, barn slöjdar med vuxna. Enkla saker som barn kan slöjda. Nya Vävar. Med tanke på min höst som vävlärare så vill jag kunna ge exempel på saker som är lite utvecklande, men ändå traditionellt.
Samt Börja Väv!. En härlig bok om vävning inriktat till barn. Lite som en sagobok med vävning.

Idag börjar 11 veckor av vävkurser. Jag borde vara mer nervös än vad jag är. Det känns bara kul att få börja och att ha en sysselsättning på dagarna där jag träffar människor. Det börjar bli lite rastlöst att gå hemma.

1 kommentar:

  1. Nu är jag ruskigt nyfiken på vad det blir av reflexgarnet.
    Har du någon bild på det?
    Är nyfiken över lag.

    SvaraRadera